Пишем писмо за липса на лекарства. [email protected] – това е

...
Пишем писмо за липса на лекарства. [email protected] – това е
Коментари Харесай

Пишем писмо за липса на лекарства

Пишем писмо за липса на медикаменти. [email protected] – това е имейлът, на който всеки към този момент може да подава сигнали за дефицит на лекарства. Новината заяви в профила си във фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов.

 

“Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от комисията по опазване на здравето ще четем и ще реагираме, с цел да може всеки, който се нуждае от лекарство да го получи, сподели Ангелов

Той показва убеденост, че тази връзка ще накара институциите и регулаторите да проработят по-бързо и във ваша изгода. И насочи зов и към притежателите на аптеки и работещите в тях.

Подавайте ни информация за липса на лекарства при търговците на едро и невъзможността им да ги заявят в електронната система или по телефона, което би попречило някоя аптека да извърши предписанието на лекаря, написа Ангелов.

Предни дни той сподели, че отчет на ДАНС сподели съществени пробойни в системите за медикаменти, сподели депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов.

Нормативната уредба е създадена целеустремено в полза на търговците и няма благоприятни условия за отбягване на недостиг, сподели той, цитирайки отчета.

Голяма част от медикаментите, неразрешени за експорт до март 2022г. са отпаднали от системата СЕСПА. Така се е облагодетелства частният търговски интерес за сметка на пациентите, написа в отчета.

Не е изключено част от количествата въпреки всичко да са налични в складовете на търговците на едро или да са останали единични бройки в аптеки. Това пък можело да не регистрира дефицит в системата.

Улеснява се износът на медикаменти от търговци на едро. Така се задълбочава дефицитът на избрани лекарства. Това са противозаконни схеми за източване на обществени средства от бюджета на НЗОК, сподели Костадин Ангелов, цитирайки данните.

Повечето покупко-продажби сред търговците на едро са станали с сдружения, които доставят медикаменти в Европейски Съюз, нелегално добити от аптеки или болница.

През част от сдруженията медикаментите минават единствено по документи. Всичко това води до дефицит до медикаменти на дребно, сподели Ангелов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР